Aalten

Thema

De komst van Christus

gevolgen voor straks én nu

Spreker
Wim Zwitser
Plaats
Gebouw 'De Meiberg'
Meiberg 23-1
7121 AN Aalten
Routebeschrijving
Tijd
19:30
Inlichtingen
Arie Zwitser, 06 3039 3619
17 januari 2023

Het Vaderhuis

Christus belooft Zijn discipelen terug te komen om hen te brengen waar Hij is. Hij spreekt slechts éénmaal over deze bijzondere plaats. Wat kunnen we hierover weten?.
7 februari 2023

Wijzen en dwazen, ponden en talenten

Christus vertelt in gelijkenissen wat Hij verwacht van gelovigen zolang Hij nog niet gekomen is. Ieder heeft een taak, maar niet ieder voert die taak goed uit. Hoe beoordeelt Hij dat?
28 februari 2023

De rechterstoel van Christus

Paulus schrijft dat elke gelovige voor deze rechterstoel zal verschijnen. Een gelovige kan niet verloren gaan, dus die vraag wordt daar niet behandeld. Wat dan wel?
21 maart 2023

Het Messiaanse vrederijk

Wanneer Christus komt begint Zijn regering, het Messiaanse vrederijk. Zijn bestuur betekent een ongekende zegen voor de wereld. Wat zal het verschil zijn met de huidige samenleving?
11 april 2023

Het nieuwe Jeruzalem

Christus wordt bij Zijn komst vergezeld door Zijn bruid. Samen vormen zij de regering. Wie is deze vrouw en wat zal haar taak zijn?

De komst van Christus

Christus beloofde dat Hij spoedig terug zou komen. Inmiddels is dat zo'n 2000 jaar geleden. Leven christenen nog met de verwachting van Zijn komst?

Die verwachting is in de loop van de eeuwen nogal veranderd. Het uitzien naar de opname van de gemeente lijkt op dit moment grotendeels vervangen te zijn naar het uitzien naar Zijn komst in heerlijkheid.

Wat betekent dat voor het dagelijks leven van de christen? Is de opname minder belangrijk dat Zijn verschijning? Of is het andersom? Of zijn beiden even belangrijk? Wat gebeurt er wanneer Hij komt?

Kortom: dit thema is belangrijk genoeg om er enkele avonden over na te denken!
De avond duurt tot ongeveer 21:00 uur.