Echtenerbrug

Thema

Actualiteit in Bijbels licht

Spreker
Wim Zwitser
Plaats
Gebouw De Schakel
Zr. Jacobsstraat 20a
8539 SR Echtenerbrug
Routebeschrijving
Tijd
20:00
Inlichtingen

Wegens het coronavirus zijn de overige avonden afgelast.
25 oktober 2019

De opname, feit of fictie?

Komt Christus alleen terug om Zijn Messiaanse rijk te beginnen, of mogen we de opname van de gemeente verwachten vóór die tijd nog verwachten? De meningen onder christenen zijn diep verdeeld.
22 november 2019

Komt Europa haar crises te boven?

De EU leek een droom voor veel Europeanen. Geen grenzen, één munt, enz. Inmiddels zijn er barsten te zien in dit bastion van eenheid. Gaat de afbrokkeling door, of wordt hun droom toch werkelijkheid?
28 februari 2020

Wie is de antichrist?

Er zijn in het verleden nogal wat wereldleiders betiteld als de antichrist. En dat gaat nog steeds door. Wat zegt de Bijbel eigenlijk van deze persoon?
27 maart 2020
Afgelast

Wat is het grote Babylon?

Volgens het boek Openbaring zal God in de eindtijd het grote Babylon oordelen. Het lijkt erop dat de hele wereld dan in diepe rouw gedompeld zal worden. Is hiervan nu al iets te zien?

Is de eindtijd al zichtbaar?

In de aanloop naar Christus' komst beschrijft de Bijbel een aantal ontwikkelingen in de gemeente, Israël, Europa, e.d.
Aangezien Zijn komst voor de deur staat bezien christenen de actuele gebeurtenissen met grote belangstelling. Gaan er al profetieën in vervulling?

Het risico bestaat om meer beïnvloed te worden door de media dan door de Bijbel. Zorgzuldig lezen bewaart ons voor sensatie en speculatie.

Met name de boeken Daniël, Openbaring en de brieven aan Thessalonika zijn een grote hulp in het begrijpen van de profetieën, vooral door Schrift met Schrift te vergelijken. Dit principe is een sleutel tot het openen van profetische vergezichten.