Krimpen aan de IJssel

Thema

Actualiteit in Bijbels licht

Spreker
Wim Zwitser
Plaats
Kerkgebouw de Rank
Albert Schweizerlaan 8
2922 HD Krimpen aan den IJssel
Routebeschrijving
Tijd
20:00
Inlichtingen
P. Heuvelman, 06 2059 5372
15 oktober 2020

De toekomst van Europa

Europa groeide, maar op dit moment vertoont de Unie scheurtjes. De profeet Daniël legt een heidense koning uit dit eens zal gebeuren. Kan dat echt over Europa gaan?
3 november 2020

De ontwikkelingen in het Midden-Oosten

De Golforlogen en de Arabische lente hebben veel in beweging gebracht. Enkele Arabische staten hebben onlangs vrede met Israël gesloten. Gaan de andere Arabieren dat ook doen?
24 november 2020

Wat staat Israël nog te wachten?

Sinds 1948 heeft Israël een eigen staat. Ondanks verschillende oorlogen bestaat die nog steeds. Zijn zij al klaar om hun Messias te ontmoeten, of moet er eerst nog iets gebeuren?

Actualiteit in Bijbels licht

In de aanloop naar Christus' komst beschrijft de Bijbel een aantal ontwikkelingen in de gemeente, Israël, Europa, e.d.
Aangezien Zijn komst voor de deur staat bezien christenen de actuele gebeurtenissen met grote belangstelling. Gaan er al profetieën in vervulling?

Het risico bestaat om meer beïnvloed te worden door de media dan door de Bijbel. Zorgzuldig lezen bewaart ons voor sensatie en speculatie.

Met name de boeken Daniël, Openbaring en de brieven aan Thessalonika zijn een grote hulp in het begrijpen van de profetieën, vooral door Schrift met Schrift te vergelijken. Dit principe is een sleutel tot het openen van profetische vergezichten.